Basiscursus fotografie

Camera-5-iconIn mijn workshops en cursussen heb ik slechts één doel: uw eigen foto’s verbeteren!

Je beschikt over een digitaal fototoestel, je wil er mooie foto’s mee maken, maar de resultaten zijn niet wat je verwacht. Je toestel beschikt over zo ontzettend veel knopjes en functies en je niet weet waar die allemaal voor dienen. Kortom, je wil je eigen toestel beter leren kennen en de juiste instellingen kunnen kiezen voor het juiste moment. 

 


Cursus i.s.m. CC De Kruisboog (Tienen) NIEUWE DATA! 

Praktische info:

  • avondcursus najaar 2017: dinsdag 17 en 24 oktober, 14 en 21 november 2017, telkens van 19.30 tot 22.30 in CC De Kruisboog, Tienen.
  • NIEUW! dagcursus voorjaar 2018: zondag 25 februari en 4, 11 en 18 maart, telkens van 14.00 tot 17.00 in CC De Kruisboog, Tienen. In deze cursus gaan we ook effectief naar buiten en zetten we de theorie meteen om in de praktijk.
  • Inschrijven kan vanaf nu:

Inhoud:

Deze basiscursus fotografie is voor jou geschikt als je over een digitale spiegelreflex (DSLR) beschikt en als je graag beter met jouw toestel wil leren werken. We beginnen vanaf nul, dus deze cursus is een basiscursus. We zoomen in op de basis van fototechniek, compositie en fotobewerking. We houden het praktisch en focussen op de werking van jouw toestel. We maken de groep bewust klein (max. 10 deelnemers) opdat er voldoende tijd is voor jouw vragen en voor interactie tussen de deelnemers.


LUX-jaarreeks i.s.m. WISPER (Leuven) NIEUWE DATA! 

Praktische info:

  • 14 zondagen tussen oktober 2017 en mei 2018, telkens van 10.00 tot 16.00 in OPEK, Leuven.
  • Inschrijven is mogelijk via de website van WISPER.
  • Voorkennis: deze cursus is voor beginnende fotografen met zowel géén als weinig ervaring. We starten met alle basistechnieken, maar gezien deze cursus véél meer is dan enkel techniek, is de cursus evengoed interessant voor beginnende fotografen met beperkte ervaring.

Inhoud:

In deze jaarreeks leer je bewust fotograferen met je eigen camera. Bovendien leer je gaandeweg jouw eigen interesses en fascinaties kennen en hoe je die op een creatieve manier in beeld kunt brengen.

We steken van wal met de basiskennis en -technieken: diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Zo kun je gaan spelen met scherpte-diepte, belichting en beweging. Op die manier ben je niet langer afhankelijk van toevallige voltreffers, maar kies je zelf hoe je je onderwerp in beeld wilt brengen.

Bovenal leer je naast de technieken ook vooral kijken. Wat is een sterk beeld? Hoe komt dat? Je stelt veel hoe-vragen en zoekt samen met de groep naar antwoorden. Je wordt je bewust van compositie, kadrage, contrast, kleur en ritme … En hoe verschillende fotograferen daar gebruik van maken in hun werk.

Je fotografeert alleen én in groep. Samenwerken en samen bespreken is een belangrijk element in deze cursus. We kaarten verschillende thema’s aan. Niet alleen de klassiekers zoals stad- en portretfotografie maar ook hoe je met een serie beelden een verhaal vertelt. Er is dus veel ruimte voor experiment. Door te experimenteren verleg je immers je eigen grenzen en ontdek je nieuwe mogelijkheden!

Met behulp van het programma Lightroom leer je ook op een eenvoudige manier je beelden beheren, bewerken en presenteren.

Deze cursus is voor beginnende fotografen met zowel géén als weinig ervaring. We starten met alle basistechnieken, maar gezien deze cursus véél meer is dan enkel techniek, is de cursus evengoed interessant voor beginnende fotografen met beperkte ervaring.


VERVOLGCURSUS: DIGITALE FOTOGRAFIE VOOR GEVORDERDEN NIEUWE DATA!

Voor de mensen die de basiscursus reeds volgden, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een vervolgcursus, eveneens in samenwerking met CC De Kruisboog te Tienen.

Praktische info:

Inhoud:

Deze vervolgcursus is voor jou geschikt als je de beginnerscursus hebt gevolgd en nu graag in groep de theorie in de praktijk wil omzetten. Tijdens de sessies experimenteren we in kleine groepjes met diafragma, sluitertijd en iso en zoeken we naar interessante composities.

 


Bekijk rustig welk aanbod het best aan jouw wensen voldoet, of neem meteen contact op.
Ik beluister graag je wensen en vragen.

Advertenties

Individuele Fotocoaching

Zit je met een fotografie-gerelateerde vraag, maar heb je geen zin of tijd om een hele cursus te volgen? Stephanie biedt ook individuele coaching op maat. Bij het volgen van deze coaching mag je één andere deelnemer meebrengen als compagnon-de-route.